Dag 8 Luxemburg

9 september 2025 - Obereisenbach, Luxemburg

Maandag alweer, wat gaat de tijd toch weer snel. Heb wel wat telefoontjes moeten plegen omdat er even wat mis gegaan is ivm mijn ziekmelding alvorens we op vakantie gingen. Als je rayonmanager zegt dat je per 1 september beter gemeldt wordt hoe dan ook dan denk je daar dus niet meer aan om zelf nog te bellen. Het ging dat weekend toch al met de  nodige hindernissen. Enfin, UWV is het nu duidelijk dat ik allang beter ben en CSU nu ook, ze hebben niet meer terug gebeld en dat is maar goed ook. Zulke goede ervaringen heb ik er toch al niet mee. Bovendien staat CSU nu even op blokkade, zodat ze me tijdens de vakantie even niet kunnen storen.

De nachten zijn nogal eens een crime maar goed.  Ik kan als het nodig is op de bank gaan liggen. We hadden een niet zo groot doel vandaag, eigenlijk koffie drinken bij Cactus en wat boodschappen doen om te eten. We bedachten, thuis te gaan koken en dinsdag bij de Brasserie te eten. Maar kwam er gelukkig op tijd achter dat die dus op dinsdag dicht zijn.

Bij de cactus aan gekomen weer bij het koffiehoekje, maar wat er is weet ik niet, maar iedere keer lijkt het alsof ze de koffie bonen in Columbia nog moeten oogsten ofzo, zo lang duurt het dan. Ik had gewoon cola zero dus dat was er wel. Het is altijd wel wat leuk om even daar te zitten en dan de winkel in.

We haddden WC papier nodig, en dacht dat dus gepakt te hebben, maar de volgende dag bleek het keukenpapier te zijn. Maakt niet uit.

We hebben onze boodschappen gehaald en via een leuke weg, eigenlijk voornamelijk om uit de situatie van sandwich(Bus - ik - vrachtwagen) te geraken, en kwamen door een stuk dat ik nog niet gezien had, en dit keer zonder navigatie.

We hebben weer nieuwe buren, naast ons en aan de overkant. En er ontstaat zo nu en dan een leuk gesprekje. Ik kon de meiden naast me zeggen dat ze naar Marnach konden, Cactus voor boodschappen, voor de Liddl Dierkirch.

Ik ben weer eens gaan tekenen, de inspiratie die ik opkreeg tijdens mijn Tijd met God.

20250908_163016

Het linker afbeelding is uit Mattheüs 16:19

En Ik zal u de sleutels van het Koninkrijk des hemelen geven; en wat u bindt op de aarde, zal in de hemelen gebonden zijn; en wat u ontbindt op aarde, zal in de hemelen ontbonden zijn.

De rechter afbeelding gaat over:

Leviticus 6:12-13

En het vuur op het altaar moet daarop blijven branden; het mag niet uitgeblust worden. De priester moet er elke morgen hou op aansteken, daarop het brandoffer schikken en het vet van de dankoffers in rook op laten gaan. Het vuur moet voortdurend op het altaar blijven branden, het mag niet uitgeblust worden.

En zoals het daar was, met het vuur van Gods Geest in ons blijven branden.

1 Thessalonicenzen 5:19

Blus de Geest niet uit.

Als kinderen van God hebben we autoriteit gekregen van God, en dat zijn die sleutels. Maar we moeten het wel gaan leren gebruiken. Gods Woord is voor ons waarheid.  Ik geniet van zulke momenten dat  ik inspiratie op teksten krijg.  God onderwijst in liefde en dwingt niet af. Genade en groot is Hij.

20250908_13243820250908_135130

Enfin we zaten lekker buiten en kregen op eens een alert binnen van Luxemburg, een alert dat het behoorlijk gaat regenen, stormen en een overstromings gevaar ofzo. Ach we waren toch niet van plan om weg te gaan.

We zijn dus uiteindelijk naar de Brasserie gegaan. We kwamen daar onze overburen weer tegen, waarvan ik foto's gemaakt had op hun verzoek. En het grappige is, dat  een van hen dus ook een geocacher is, grappig. Er ligt hier ook een labcache dus wie weet. Ik wil in ieder geval een cache in Luxemburg gevonden hebben.

We hebben heerlijk gegeten, Hans spare ribs en ik biefstuk. En nog was de hoeveelheid van Friet teveel maar goed. Hans twee biertjes, ik 1 wijntje alvorens het eten kwam, bij het afrekenen stond er twee. Nou is niet erg als ik een glas mee mag nemen naar het huisje, krijg je woensdag het glas terug. En dat was oke.

Het was gewoon lekker, maar voor de rest van de week. Althans tot vrijdag, ga ik geen alcohol meer nuttigen.

Het blijft genieten en wat we dus terug naar huis lopend zagen is dit:

20250908_20141020250908_20351720250908_203528Het geeft aardig weer, hoe donker de lucht was geworden. Het is me niet gelukt om de foto van de bliksem te maken. Ja ja, ik ben niet meer bang ervoor en dat vind ik al een heel plus punt.

Nou hoop dat het lukt maar hier een kort filmpje van de bliksem.

Thuis gekomen lekker ons ding gedaan, ik kan door mijn laptop dus gewoon Bondgenoten kijken. niet alles terug kijken wat we willen maar dit is al een pluspunt.

We genieten enorm, ondanks de aanpassingen en de zo ongemakken, blijven we genieten.