Dag 18 Luxemburg

19 september 2025 - Obereisenbach, Luxemburg

ja alweer de achtiende dag van de vakantie, we mogen concluderen dat het weer veels te snel gaat en ik er eigenlijk nog niet klaar voor ben alweer naar huis te gaan, behalve dat ik mijn kattenkinderen en vogelkinderen ga missen. Enfin, deze nacht redelijk geslapen, had beter gekund maar ach. Vandaag gewoon lekker rustig aan gedaan, en kon van de keer mijn Stille Tijd weer buiten doen, want het was van de keer weer eens stralend weer. Wat het nu nog is en het was ook meteen warmer dan dat het dinsdag was.

Alvorens ik mijn Tijd met God kon beginnen had ik een gezellig praatje met mijn buurman, die hebben twee leuke Maltezertjes bij zich met de namen: Benji en Boomer. Net voor wij weg zouden gaan hebben we samen nog gesproken en hadden van hun een boekje te leen gekregen over dingen die we kunnen doen, vooral bij Süre. Maar hij had het over haarspeldbochtenwerk maar als je zo de kaarten bekeek vielen die wel mee. Maar we waren in die richting al geweest en idd. het noorden is aardig behept met mijn hobby. Zij komen uit België en gaan net zoals wij zaterdag alweer weg, alleen wij pas na drie weken. Zij hebben er een week gezeten.

Hans was de lange rit van dinsdag slecht bevallen dus we waren niet van plan er een hele lange rit van te maken. Maar wilde wel even door Duitsland klauteren. Dus toen we eindelijk vertrokken, gingen we net voor Marnach naar rechts en daarna moesten we aan het einde van die weg naar links om op een gegeven moment rechtsaf Duitsland in te rijden, via Dasburg. Dit keer was het maar 1 dikbuik(vrachtwagen) die we tegen kwamen. We zijn nu verder gereden dan vorige keer, en voor een bepaalde plaats de L13 gekozen om terug naar beneden te gaan en meer richting de grens.

Het was een mooie rit en een mooie omgeving zeker in het begin.

DSC_1141DSC_1143DSC_1144DSC_1145DSC_1146DSC_1148DSC_1149DSC_1150DSC_1151DSC_1152DSC_1147DSC_1154DSC_1153DSC_1155DSC_1156DSC_1157DSC_1158DSC_115920250918_124847DSC_1160DSC_1161DSC_1162DSC_1163DSC_1164

Dit waren mooie kiekjes met de Nikon D7500 gemaakt in Duitsland, en we gingen richting Arzfeld om  net daarvoor de L13 rechtsaf te gaan terug naar beneden, om weer dichterbij de grens te komen. En toch zuidelijker gebleven want op een gegeven moment kon ik een weg terug nemen naar Dasburg maar dat wilde ik dus juist niet. Na deze mooie route  kwamen we in wel een mooi gebied maar was wat vlakker en glooiender en open dan daarvoor. Mogelijk dat het noorden net wat meer haarspeldbochtenwerk heeft en bossen. Maar we genoten van de rit, en ik had mijn zin om in Duitsland wat rond te klauteren. De Nuvï was wel ingeschakeld maar gebruikte hem alleen om fysiek te zien hoe de wegen gingen. Ik stopte hier en daar even om op mijn foon te bepalen waar ik nu precies zat en dan te bepalen welke richting ik uit zou gaan.

In ieder geval kwamen we Luxemburg weer binnen en hadden wel zin in wat te nuttigen, en Vianden leek zo'n leuk plaatsje ervoor. Ja, Horeca genoeg, parkeerplaatsen zeldzaam en konden we de auto niet kwijt, dan ergens waar we dan te ver weg zouden zijn, wat voor Hans nu even moeilijk was. Het gaat daar namelijk niet bepaald vlak. Dus werden we gedwongen om verder te rijden. Wat ons opgevallen is dat in het buitengebied de Nuvï wel vele Horeca gelegenheden aangeeft, maar dat het zoeken naar een Open gelegenheid toch wel als het zoeken naar een naald in de hooiberg blijkt te zijn. In de steden, zoals Diekirch ofzo zal dat anders zijn maar we zoeken juist geen steden op.

Toen hebben we de Nuvï maar wel op iets gezet, Des Altes Tolhause gezet, in een klein plekje, leuk denk je. Maar ja dan heb je weer twee wagens achter je die ongeduldig gaan toeteren als je enkel afremt als je de plek ziet, geen plek om te stoppen of te keren dus tja laat maar weer. Het werd wel weer een mooi gebied waar we doorheen gingen. We zijn uiteindelijk dan Luxemburg weer in gedraaid en zagen ja eindelijk een Horecagelegenheid die wel open was, een hotel.

De man kon zelfs nederlands spreken. Daar koffie en een Coca Cola on the Rocks gedronken, en we wilden ook wel iets eten. De kaart gaf in het frans helaas vele mogelijkheden aan maar prijzig en zover wilden we niet gaan. Dus vroegen we of ze een gewoon broodje hadden. En dat hadden ze, Hans een broodje kaas en ik een broodje ham, kaas en ze waren ook nog warm dus dit werd genieten. Ja, ook mijn eetgewoonten is weer wat beter geworden in vergelijking van de eerste week.

Toen werd het tijd om weer verder te rijden, en heb ik de Nuvï wel op huis aangezet, maar onderweg nog een plekje gekozen om foto's te maken.

DSC_1170DSC_1171DSC_1172

DSC_1173

DSC_1174DSC_1168

DSC_1169

We zijn verder gereden, de Nuvï leidde ons dan via mijn hobby, haarspeldbochten werk, maar ook via de wat grotere wegen. Helaas waren daar ook vrachtwagens aanwezig, die we via een speciale inhaalstrook in konden halen. Maar helaas was er daar ook een Farmers Defence Force item aanwezig, gelukkig konden we die voorbij en ook eentje ging gelukkig linksaf.

We waren tussen half vier en vier uur weer lekker thuis. Hebben even de dingen thuis gebracht, ja de cameratas e.d. het was mooi weer dus een jas of fleecetrui, vest was niet nodig. Zijn we even naar de Brasserie gegaan om wat te drinken.

20250918_162729

We lieten het ons heerlijk smaken, en het is dat het vakantie is, dus doen we dit wat vaker. Vanaf dat we weer in Goes zullen zijn zal dit minder zijn maar nu kan het. De barman is een goede, het is al eens gebeurt dat we gingen zitten dat hij er al mee kwam.

We hadden nog rijst over van de dag ervoor, maar aangezien onze lunch wat aan de late kant was, niet al te vroeg opgwarmd.

20250918_174002

Deze foto is genomen vanuit het appartement, toen ik bezig was met dit verslag, maar er was wat mis gegaan met de foto's laden. Zelfs nu(vrijdag) moest ik daar nog orde in scheppen. We hebben het voor de rest lekker rustig aangedaan, aangezien mijn twee rode wijn voor het eten gedronken zijn en het effect zo wie zo weg trok kon ik voor het slapen gaan gewoon mijn medicatie nemen. We hebben genoten, en ik, ja ik wil niet eens meer weg. Geniet nu wel weer van het prachtige weer.