Dag 12 Luxemburg

13 september 2025 - Obereisenbach, Luxemburg

Vanochtend lekker wakker geworden, op de bank, want dat slaapt qua stilte voor mij toch het beste. Er is niks mis met de bedden, integendeel, maar ik kan niet slapen als er een man met geluid ligt. Op de een of andere manier geraak ik dan niet weg. En is dit toch voor mij beter. Hans had ook wel op de bank gewild voor mij, maar aangezien hij groter is en een probleem heeft is dat dus geen optie. Ik wil dat hij ook voldoende slaapt, en dat gaat niet goed als hij op mij moet letten ook.  Het is gewoon simpel, ik kan niet tegen gesnurk. En de oordopjes die ik gekocht heb, dekken geen geluid af, hooguit iets minder maar toch. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik merk dat dit voor mij toch beter werkt. Het is een grote bank, en ligt eigenlijk ook wel lekker.

Elke dag begint voor mij met een Stille Tijd met God, waarin ik met God praat, eigenlijk schrijf, en Zijn Woord lees. Heerlijke tijd vind ik dat. Ik bespreek dan wel eens de dag van te voren. Bijvoorbeeld, ik wandel wel graag, maar ben alleen. En in Nederland vind ik het een minder groot probleem, maar in het buitenland vind ik het wel een dingetje. En Luxemburg is buitenland, hoe mooi het ook is. En toch mag ik genieten van Zijn bescherming. Maar deze is niet vanzelfsprekend. Zijn Bescherming genieten, maakt niet dat je je eigen verstand uit hoeft te schakelen. Ik ben gaan cachen, ik had een deze dagen een labcache gevonden en mocht de bonuscache nog zoeken. Het raakte eigenlijk al tegen vier uur ofzo. En deze cache lag in natuurgebied, bos. Prachtig, dat is te lezen in mijn vorige blog. Ik heb er nog twee gezocht en gevonden. Maar was wel alleen in het bos. Ik was beschermd, maar ik was eruit eer het al te donker werd. Daar was gelukkig tijd genoeg voor.

Deuteronomium 16:6a zegt:

U mag de Heere, uw God, niet op de proef stellen... En dat zou ik dus doen als ik een bosgebied in zou gaan terwijl het ging schemeren. Ik vond al dat ik aan het randje zat maar is mijn eigen voorzichtigheid. In Nederland is trouwens ook al gebleken dat vrouwen niet al te veilig zijn als ze alleen buiten wandelen. Dus laat staan in het buitenland.

God is goed, en Hij weet dat ik voorzichtig ben, en heb een schietgebedje gedaan. Bovendien ging het ook regenen wat een derde cache niet aantrekkelijk leek. Bovendien het werd wat donker qua weer.

Hij is altijd bij mij, zal mij nooit verlaten of begeven. Maar Hij heeft mij ook gezond verstand gegeven.

Ik geniet van deze tijd in Luxemburg.

Vandaag had Hans geen zin in dingen te doen en wilde rustig aan doen en ik had nog een Pandora op te zoeken, ik was dus van plan om naar Luxemburg City te gaan, en nu gericht op een plek waar Pandora dus wel zou zijn.

Maar mijn Karl  had eerst wat voeding weer nodig, en zou wel willen de prijs van hier mee te kunnen nemen naar Nederland, dus werd het eerst tanken. Thuis had ik al een locatie gevonden, maar niet ingesteld.... Nou dat had ik beter wel kunnen doen, want nu wilde mijn  foon ineens niet online.

Een mooi voorbeeld dus, ik was dus afgesneden van de zendmasten voor mijn foon. Daar sta je dan. Zo is het ook met mijn relatie met God, ik ben nergens als ik afgesneden zou zijn van Zijn liefde, van de connectie die wij hebben. Dit keer werd het gehinderd waarschijnlijk door de weersomstandigheden, want het was weer jantje huilt en jantje lacht. En dichterbij Luxemburg city komende had mijn foon weer bereik.

En ik kwam waar ik wilde wezen, dit keer een buitenwijk van Luxemburg city. En het vinden van de juiste parkeergarage was even een dingetje maar toch ik had hem gevonden.

20250912_125805Daar staat hij dan, mijn Karl in de Parkeergarage in vak Q. Rode Q.

Ik vertelde mijn foon waar ik heen wilde, en deze leidde me via buiten terug dat centrum in. Haha, later bleek dat ik er gewoon in kon komen via de parkeergarage. Enfin, binnen gekomen was het een drukte van jewelste. Velerlei zaken waren daar, ook eetgelegenheden waar men gretig gebruik van maakte, ik heb wat rondgekeken maar was gericht op Pandora. Ik zag een juweliers zaakje en vroeg hen naar Pandora, en bleek schuin tegenover hen te zijn.

Hehe, gevonden.

Tja, werd netjes geholpen door iemand die zei niet zo goed engels te kunnen. Nou vond dat best meevallen, tenslotte ken ik geen duits of frans zijn we er toch uit gekomen.

Ik wilde specifiek iets van Luxemburg, en ze had daarvoor een Leeuw met een kroon. Ik had daar wel al een kleine uitvoering van maar vond deze wel erg mooi. Ik heb een ring met Love geschreven, zilver. Aan goud wilde ik niet denken want dat zou prijzig zijn vrees ik. En toen zag ik een infinity knoop. Die vond ik ook erg mooi. Voor mij had dat de betekenis van de oneindige en eeuwige liefde van God.

Er stond ook op: Family, forever and Eternity ofzoiets. Het is wat slecht leesbaar. Nou ik ben een kind van God, dus Familie van God.

20250912_174522

20250912_175307

Wel ik ben er blij mee, een mooi duurzaam herinnering aan Luxemburg. Ik draag sieraden van Portugal en Spanje maar nu ook Luxemburg.

Nou ging ik op internet opzoek naar de betekenis van de infinity knoop. En ja dan zie je dingen die ik niet zo bedoeld had. Maar ik vond gelukkig ook een christelijke betekenis.

De eeuwige knoop, ook bekend als de oneindige knoop is een symbool dat eeuwige verbondenheid, liefde, vriendschap en harmonie vertegenwoordigt, vaak zonder begin of einde.

Triqueta, is een knoop met drie verbonden delen, die de ondeelbaarheid en gelijkheid van de Heilige Drie-Eenheid ( de Vader, de Zoon en de Heilige Geest)vertegenwoordigt.

Dus de christelijke betekenis van de infinity knoop is:

- Representeerd de eeuwigheid van God

- Verbondenheid met de Heilige Drie-Eenheid

- Eeuwige liefde en verbinding.

Het Infinity teken kan de eindeloze, onbreekbare band symboliseren, zoals de eewige liefde tussen God en de mens, of de oneindige liefde van Christus voor de mensheid.

Dat is het wat het voor mij betekend. Mijn eeuwige en oneindige verbondenheid met  God en Zijn liefde. Een symbool, meer niet. Het is geen teken dat mij geluk geeft ofzo.

infinity-symbol-limitless-sign-icon-260nw-450394777

Ik heb elke occulte en verkeerde betekenis van deze knoop gebonden in Jezus Naam en geboden te vertrekken.

Ik ben blij met de aankopen. Ook met deze knoop. Het heeft me wel weer even wakker geschud, dat ik goed moet kijken wat het eigenlijk representeert.

Lukas 10:19

19 Zie, Ik geef u de macht om op slangen en schorpioenen te trappen en de macht over alle kracht van de vijand; en niets zal u schade toebrengen.

Kijk daar staat het, en ik geloof dat Gods Woord waar is. In dit geval toegepast. Maar ik moet nog leren om dit veel meer te doen in andere zaken ook.

God is goed, en barmhartig en geduldig. Hij onderwijst mij al gaande.

20250912_13242620250912_132603

Nog een paar plaatjes van de shopping mall. Ik had geen zin meer om daar lang te vertoeven, maar het is echt een hele grote shopping mall met van alles wat. De Juwelier was werkelijk mooi maar erg duur. Pandora gaat dan nog, al heb ik de gouden dingen niet bekeken.

Dus op weg naar de Parkeergarage, en verrek ik kon het betreden vanuit de shoppingmall. Al twijfelde ik erg, maar een vriendelijke man hielp mij dat ik wel degelijk goed zat, en bleek dat ik op de heenweg omgelopen had, wat dus niet nodig was geweest. Ik vond de ticket automaat en deed het parkeerkaartje erin en wist even niet hoe of wat. Dezelfde vriendelijke man zag kennelijk dat ik nogal besluiteloos ernaar keek. Kwam me vertellen dat het dus gratis  is. Huh, een gratis parkeergarage!? Daar mag Nederland ook eens van leren, dus snel mijn kaartje genomen om mijn auto te zoeken. En oei, waar staat die nu toch. Ik ben blij dat ik altijd een foto neem van waar ik hem achterlaat, met bewijs welk vak. UIteindelijk kwam ik erachter dat ik op de verkeerde plek van vak Q stond, deze was wat langgerekter en kon ik mijn auto gelukkig vinden. Een zucht van verlichting kwam er dus wel.

Dit keer heb ik erop gelet dat ik op de Nuvï een plek pakkte dat wel in Luxemburg was, opdat ik niet weer al dolende in Frankrijk terecht zou komen. Dit keer was dat gelukt en heb weer mooie gedeelten van Luxemburg gezien en mogen beleven. Dus via Mersch richting Vianden dan maar, en Diekirch, om dan te ontdekken dat ik onderweg wat fout gegaan was. Maar dat mag de pret niet drukken. Op een gegeven moment heb ik de NuvÏ gewoon op het park gezet en was het leed geleden. Ga je dan nog verkeerd wordt je door de Nuvï geleid. Kwam ik op stukken die ik al had gezien, blijft mooi. Wat ik wel had, was een narrow escape, en dat niet eens door mijn eigen schuld. Rechtdoorgaand verkeer heeft voorrang niet waar? Ik reed rechtdoor, maar een duitser vond het nodig om zijn auto dwars over mijn weghelft te gooien omdat hij die parkeerplaats opwilde. Ik kon gelukkig krachtig remmen en er was niets aan de hand. Niet dat mijn gedachten nu zo positief waren maar goed, dank U wel God dat ik bewaard ben gebleven. Ik geniet nog steeds van de mooie omgeving en de heerlijke ja overheerlijke haarspeldbochten werk.

Thuis gekomen, lekker omgekleed en rustig aan gedaan. Aan mijn verslag van de dag ervoor gewerkt. En gegeten en tv gekeken. Ik kijk naar Bondgenoten en op New Faith Network ben ik op een gouden oude gekomen, Little House on the Prairie. Het blijft geweldig hier en zijn blij hoewel aangepast we toch gegaan zijn.